Home
Nieuws
Marokko
Egypte
Spanje
Tunesiƫ
Over Nimsjoe
Over de reizen
Algemene informatie
 

Een Culinair sprookje

 
 
 
 
 

Een Culinair sprookje

Reisduur       10 dagen (9 nachten) / Bij voorkeur vertrek op zaterdag of zondag
Reisperiode   Gehele jaar; niet mogelijk tijdens Ramadan (augustus) en kerstperiode
Prijs               Vanaf  € 975 p.p. (bij min. 2 deelnemers)
Karakter        Individuele reis 


 
    

De geheimen van de Marokkaanse Keuken
De onthulling van de geheimen van de geur- en kleurrijke Marokkaanse keuken staat centraal in deze sfeer- en smaakvolle reis. Onder professionele begeleiding bereidt u een aantal gevarieerde gerechten. Voorafgaand aan het koken worden eerst op de lokale markt de ingrediënten verzameld, een avontuur op zich! Naast culinair genieten kunt u ook op cultureel gebied uw hart ophalen. Verder maakt u een mooie wandeling met een lokale gids door de Hoge Atlas en bent u voor de lunch te gast bij een lokale Berber familie. Het verblijf
is in sfeervol ingerichte, karakteristieke hotels met mooie Marokkaanse architectuur.


Een pittoresk vissersplaatsje

Na aankomst in Marrakech, staat de minibus klaar om u naar Essaouira te brengen, een rit van ca. 2,5 uur. Essaouira is een pittoresk vissersplaatsje aan de Atlantische Oceaan, waar u vier nachten verblijft. De eerste dag kunt u rustig acclimatiseren en het stadje verkennen of een strandwandeling maken. Op de twee andere dagen krijgt u ’s ochtends kookles (inclusief lunch). Aansluitend kunt u samen met uw cursusbegeleider naar de Medina gaan om ingrediënten en kruiden in te slaan om straks terug in Nederland uw vrienden en kennissen te verrassen met een Marokkaanse maaltijd. De rest van de dag is vrij te besteden. Vanaf het dakterras van het hotel heeft u een riant uitzicht over het stadje, de zee en het langgerekte zandstrand.
De witte muren en het heldere blauw en groen van de deuren en kozijnen geven Essaouira een onmiskenbaar mediterraan karakter. Een bijzonder contrast hierop vormen de aardekleurige stadswallen.


 


In de kleine vissershaven bieden de vissersboten, de nettenboeters en de botenbouwers een bijzonder levendige aanblik, een bijna middeleeuws tafereel. Het stadje is ook een belangrijk kunstenaarscentrum en het is ook nu nog altijd een groot trekpleister voor dichters, denkers, kunstenaars en ambachtslieden. Een relaxed stadje met veel mogelijkheden en een prima startpunt voor dit culinair arrangement. 

Magisch Marrakech

Op dag 5 reist u met het openbaar vervoer naar de oude koningsstad Marrakech, een bruisende stad waar verleden, heden en toekomst hand-in-hand gaan. Hier verblijft u in totaal 4 volle dagen (5 nachten) waarvan op 2 dagen wordt gekookt. Ochtends doet u samen met de kokkin boodschappen op de markt. ’s middags gaat u koken en ’s avonds kunt u het resultaat van uw culinaire inspanningen proeven. De laatste dag in Marrakech kunt u helemaal naar eigen inzicht invullen.

Naast culinair genieten kunt u hier ook op cultureel gebied uw hart ophalen. Een wandeling door de veelkleurige souqs door een wirwar van schemerige kronkelende straatjes, langs bazaars en ateliers met o.a. aardewerk, kaftans, houtsnijwerk, sieraden, tapijten, zilver- en kopersmeedwerk brengt de wereld van de sprookjes van Duizend-en-een-nacht volledig tot leven. Bedwelmd door de alom aanwezig zoete doordringende geur van mint, vermengd met die van kruiden, henna en parfums waant u zich helemaal in een andere tijd. Het aangrenzende beroemde plein Jemaa el Fna, omgeven door winkeltjes, cafés en terrassen, is één groot openluchttoneel met muzikanten, acrobaten, slangenbezweerders, verhaaltjesvertellers enz. Ook kunt u de verschillende historische monumenten en musea van Marrakech bezoeken, of een bezoek brengen aan een van de tuinen. Maar het is ook heerlijk om zonder speciaal doel door Marrakech te dwalen en het hele gebeuren te ondergaan.


Wandeling en lunch bij een familie in de Hoge Atlas
Vanuit Marrakech brengt u ook een bezoek aan de Hoge Atlas, een indrukwekkend bergketen 60 km. ten zuiden van Marrakech gelegen. Hier maakt u onder begeleiding van een lokale gids een mooie bergwandeling. Tijdens de lunch bent u te gast bij een familie in een bergdorpje.


Als een Pascha...
Tijdens dit arrangement komt u helemaal tot rust want u verblijft als een ‘Pascha’ in twee heel bijzondere, karakteristieke, tot hotel verbouwde oude Marokkaanse herenhuizen. In Essaouira is dit een stijlvol designhotel, gelegen tegen de stadsmuren. Vanaf het met zon overgoten dakterras heeft u een prachtig uitzicht op het stadje en de zee.
In Marrakech verblijft u in een sprookjesachtig 17e eeuws herenhuis, gelegen in het kloppend hart van de oude koningsstad.
Het hotel is opgetrokken rondom een aantal patio’s waar palmen, rozenstruiken, sinaasappel- en bananenbomen zorgen voor een aangename geur, kleur en schaduw. Er is een zwembad, een jacuzzi en een hammam (badhuis/sauna combinatie). En natuurlijk ontbreekt ook de massage- en cosmeticaruimte voor lichaam- & gezichtverzorging en massage niet, waarbij moderne technieken met traditionele technieken worden gecombineerd.

  

Reisinformatie

Boekingsperiode en vertrekdag
In principe het hele jaar met uitzondering van de Ramadan (2010: half aug. tot half sept.) en de Kerstperiode. In verband met het schema van de kooklessen bij voorkeur vertrek op zaterdag of zondag; andere dagen in overleg.


Bagage
Max. 20 kg. Een bagage advieslijst en praktische reisinformatie ontvangt u na boeking.

Reissom
bij deelname 2 - 3 personen

 

€ 975 p.p. 16 juni - 11 september                              

€ 995 p.p.  6 febr. - 15 juni en 12 september - 31 oktober


Inbegrepen
Aankomsttransfer dag 1 / 9 overnachtingen op basis van logiesontbijt in standaard 2persoonskamer (1pers.kamers zijn niet mogelijk!) / 4x een dagdeel kookles met aansluitend (meergangen) lunch of diner / tijdens cursus (Frans- of Engelssprekende) tolk aanwezig / dagexcursie naar de Hoge Atlas met (Franssprekende) gids / lunch bij familie in bergdorp

 

Niet inbegrepen
Vlucht naar  Marrakech / reis openbaar vervoer Essaouira-Marrakech /  Transfer naar luchthaven op de laatste dag/  / Toeslag duurdere kamer/suite indien standaardkamer niet meer beschikbaar / Reserveringskosten € 20 per factuur / Bijdrage SGR en Stichting Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur / Bijkomende kosten ter plaatse (overige maaltijden en transfers, alle fooien, consumpties etc.)


Vliegreis

U kunt deze via ons regelen (mogelijkheden en prijzen op aanvraag) of zelf via internet

 

Temperaturen
zie tabel

Informatie en boekingen
Voor vragen over bovenstaande reis, kunt u mailen met
info@nimsjoe.nl
U kunt hier
online boeken

  

 
 
     
| naar de home-pagina | print deze pagina | informatie over Nimsjoe | sitemap | in/uit loggen |

Favorieten reizen

culinaire reis
duurzaam reizen
cultuurvakantie

Bezoekadres:

The Globe
Outdoor- & Travel center
Waldorpstraat 15H
2521 CA DEN HAAG
K.v.K. nr: 27182115
Bank: 42.96.13.652

Contactinfo:

tel: 070 - 388 46 49
fax: 070 - 388 32 61
e-mail: info@nimsjoe.nl

Internet:

www.nimsjoe.nl

Ons team:

Willemien Jacops
Roos de Mik
Arnoud van Tilburg
René de Bos
Rob Siebel

Bezoek ook eens:

- snowleopard.nl
- discoverreizen.nl
- seatrek.nl
- adventure50plus.nl
- discover divinglogo anvr

logo sgr

logo calamiteitenfonds